Granica

Gradiška i Šamac rade i danas!

U najkraćem roku je organiziran rad carinskih službenika i neophodnih inspekcijskih službi (veterinarska, fito-sanitarna, tržna), te se postupci carinjenja završavaju u najkraćem mogućem roku u skladu sa svim važećim zakonskim propisima.
Gospodarstvo / Industrija | 22. 03. 2020. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog veikog broja pristiglih kamiona, kao i dugih kolona kamiona koji čekaju na ulaz u Bosnu i Hercegovinu, Uprava za neizravno oporezivanje je u dogovoru sa Koordinacijskim tijelom BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvom sigurnosti BiH, odlučila da carinske ispostave Gradiška i Šamac rade i danas. U najkraćem roku je organiziran rad carinskih službenika i neophodnih inspekcijskih službi (veterinarska, fito-sanitarna, tržna), te se postupci carinjenja završavaju u najkraćem mogućem roku u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, navode u svom priopćenju.

Upućujemo apel svim uvoznicima, koji do sada nisu uvozili i carinili robu u carinskim ispostavama Gradiška i Šamac, da već prije dolaska kamiona u terminal pronađu špeditera i s njim sklope ugovor o zastupanju pred carinskim organima.

''Ukoliko uvoznici prije dolaska kamiona u carinski terminal ovlaste šeditera koji će u njihovo ime pokrenuti carinski postupak, carinjenje robe će se puno prije završiti i vozači sa kamionima neće morati da provode dugo vremena u carinskim ispostavama.

Podsjećamo, kamioni koji samo vrše tranzit kroz Hrvatsku prema Bosni i Hercegovin kao krajnjoj destinaciji, moraju ići na granične prijelaze Gradiška, Šamac i Bijača, u skladu sa odlukom susjedne Republike Hrvatske'', najavljuju u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close