Diskusija

Glamočki poduzetnik ministarstvu: Ako ne budem imao trupaca, ne trebaju mi poticaji

Nakon sastanka predstavnik poduzeća Gorje Cop d.o.o. Glamoč je pozvao predstavnike Ministarstva u obilazak pilane
Gospodarstvo / Industrija | 24. 07. 2019. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HBŽ / Sastanak sa poduzetnicima u Glamoču

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) organiziralo je u utorak sastanak s poduzetnicima i u općini Glamoč.

Tijekom diskusije su izneseni neki od već ranije spominjanih problema, no nazočni su se dotakli i nekih drugih tema kao što su nefunkcioniranje Gospodarske komore Hercegbosanske županije, te daljnje razminiranje šumskog terena, što je jedan od preduvjeta razvoja drvne industrije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Nakon sastanka predstavnik poduzeća Gorje Cop d.o.o. Glamoč je pozvao predstavnike Ministarstva u obilazak pilane koja je u njegovom vlasništvu prilikom kojeg ih je upoznao sa poslovanjem pilane i problemima s kojima se susreće u svom poslovanju.

Predstavnici Ministarstva su imali priliku vidjeti, ne samo poluproizvode koji se izvoze na tržišta Italije i u Ujedinjene Arapske Emirate, konkretno u Dubai, nego i gotov proizvod, kao što je drvena kuća, koju je ova pilana ranije imala u ponudi, a koja se sada zbog nedostatka radne snage više ne proizvodi. Slično kao i na prethodnim sastancima još jednom je do izražaja došao akutni problem nedostatka sirovine sa kojim se susreću vlasnici pilana, priopćeno je.

Na pitanje predstavnika Ministarstva upućeno vlasniku pilane, koja vrsta poticajnih mjera bi najviše koristila njegovom poslovanju, dan je sljedeći odgovor:  ''Ukoliko na jesen neću imati trupce, ne treba mi nikakav tip poticaja.''

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije će po završetku sastanaka u svih šest općina Hercegbosanske županije uraditi izvješće za Vladu putem kojeg će iznijeti sve probleme koji su istaknuti na sastancima, a u cilju iznalaženja rješenja kojim bi se ublažili negativni trendovi, koji pogađaju gospodarstvo ne samo naše županije ili države, nego cjelokupne regije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close