Sjednica

FERK i obnovljivi izvori energije: Pet dozvola za rad

FERK je na današnjoj sjednici usvojio pročišćeni tekst Općih uvjeta za isporuku električne energije
Gospodarstvo / Industrija | 30. 01. 2023. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je Pročišćeni tekst Općih uvjeta za isporuku električne energije.

Također FERK je usvojio i dva nacrta: Nacrt pravilnika o izmjenama Pravilnika o metodologiji za utvrđivanje referentne cijene električne energije i Nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o opskrbi kvalificiranih kupaca električnom energijom i postupku promjene opskrbljivača te će se opće rasprave po nacrtima pravilnika održati u prostorijama FERK-a u Mostaru 16. veljače s početkom u 10 i 12 sati, navodi se u priopćenju iz FERK-a.

Pet rješenja po prijedlogu dozvole za rad

FERK je donio i pet rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: Solarna elektrana "HERINKA" iz Tešnja, "BIHEXO" iz Sarajeva, "PROTON PLUS" iz Mostara, "PROIZVODNJA OBNOVLJIVE ENERGIJE ADILOVIĆ"  iz Zenice i "ZIDINSKO SUNCE" iz Tomislavgrada, te pet rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije "SELMIR" iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "ĆOSTOVIĆ-1", "OBRT DALIA" iz Zenice za solarnu fotonaponsku elektranu "DALIA 23 kW", Elektrana "DILBER" iz Kiseljaka za solarnu fotonaponsku elektranu "DILBER", "BIHEXO" iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu "BIHEXO 1" i Proizvodnja električne energije "ELEKTRO ID" iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "ID-1".

Donesena su i dva zaključka o ispravci dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE imatelja dozvole: SOLARNA ENERGIJA "PILIĆ-1" iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i "THE POWER OF NATURE" iz Tešnja.

Također doneseno je rješenje po prijedlogu Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda podnositelja zahtjeva "DISAM BH" iz Sarajeva i Rješenje o odbijanju Zahtjeva za obnovu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "MiniWat" iz Travnika.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je Rješenje po prijedlogu dozvole za rad za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva "POLO" iz Kalesije.

Pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije 

Usvojeno je pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: "FAREX" iz Tešnja, "NSSN" iz Mostara, "GEP" iz Bosanskog Petrovca, "Elektro test" iz Sarajeva i "EEH-HIDROENERGIJA" iz Gračanice te četiri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije "CUNE" iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "CUNE.23-1", Solarna energija "ŠANDRO" za solarnu fotonaponsku elektranu "ŠANDRO 1", "HIK" iz Sanskog Mosta za solarnu fotonaponsku elektranu "HIK-SM 2" i "MARKBENZ" iz Stoca za solarnu fotonaponsku elektranu "MARK BENZ 1".

Usvojen je i nacrt dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG podnositelja zahtjeva "BINGO PETROL" iz Tuzle.

Na kraju, FERK je donio i jedno rješenje po žalbi kupaca.

Kopirati
Drag cursor here to close