Nisko

Fabrika duhana Mostar prodana za 3,5 milijuna KM

Upravo su zbog niske cijene na ročištu reagirali pravni zastupnici nekadašnjih radnika, njih 130, kao i brojnih pravnih subjekata koji potražuju dug od bivšeg FDM-a.
Gospodarstvo / Industrija | 20. 03. 2019. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekretnine Fabrike duhana Mostar (FDM), jednog od četiri najstarija poduzeća u BiH, u kojem Federalna vlada raspolaže sa 67 posto državnog kapitala, prodane su, u utorak 19. ožujka, putem javnog nadmetanja u Općinskom sudu Mostar za 3,5 milijuna KM, piše Dnevni avaz.  

Od ovog nekadašnjeg giganta uz koji su vezane generacije Mostaraca, ostao je samo kostur. Prije šest godina su povjeritelji, uglavnom radnici, sve strojeve koji su korištene u procesu proizvodnje cigareta prodali za svega 1.176 346 KM, a jučer su upravna zgrada u ulici Maršala Tita i prateći objekti koji se protežu na 20 dunuma zemlje prodati za ovaj iznos.

Upravo su zbog niske cijene na ročištu, kako piše Avaz, reagirali pravni zastupnici nekadašnjih radnika, njih 130, kao i brojnih pravnih subjekata koji potražuju dug od bivše FDM.

Svi su, rečeno je, zahtijevali da se prodaja oglasi neuspjelom. Jer, samo potraživanja od Porezne uprave iznose blizu deset milijuna s kamatama, dok su potraživanja ostalih povjeritelja devet milijuna KM.

No, donesena je sudska odluka da kompleks FDM-a bude prodat po cijeni od 3,5 milijuna KM, koju je kao najpovoljniju ponudilo poduzeće TPV iz Zenice.

Procijenjena vrijednost kompleksa FDM-a iznosila je čak 21 milijun KM.

Kopirati
Drag cursor here to close