Nenad Gojković

VIDEO | Čovjek koji je s Amerikancima dogovorio proizvodnju 5.000 aviona u Mostaru

Nenad Gojković će 25. lipnja sa početkom u 20 sati, u hotelu Bristol u Mostaru održati promociju knjige Posljednji uzlet; Plasman aviona Galeb G-4 u SAD 1989-1991.
Gospodarstvo / Industrija | 24. 06. 2023. u 14:30 Bljesak.info
Nenad Gojković, Amerikanci su nam rekli da je G4 avion kojem pripada prva polovina XXI vijeka!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razgovarali smo sa Nenadom Gojkovićem bivšim direktorom Prvog sektora (marketinga) u poduzeću Yugoimport-SDPR, čovjekom koji je 1990. godine industriji naoružanja Sjedinjenih Američkih Država ponudio zajedničku proizvodnju aviona Galeb 4.

O ovome poslu koji bi 30 godina osigurao rad mostarske tvornice Soko i prodaju 5000 aviona Galeb G-4, napisao je knjigu. Kaže kako knjiga predstavlja posvetu tvornici Soko i Mostaru u kojemu je proveo 16 divnih godina. Tvornici u kojoj je mnogo toga naučio i gradu u kojemu je stekao brojne prijatelje.

Veći dio razgovora pričao je o onome što je napisao u knjizi.

''Nije me bio strah da pokušam Amerikancima prodati avion. Jeste da bi to bilo prvi put u istoriji da je neko prodao Amerikancima borbeni, u stvari školsko-borbeni avion. Osim toga, kako su nam sami Amerikanci rekli, to bi bio i oficijelni avio za sve zemlje NATO pakta koje su u naoružanju imale čuveni F-16, zatim sve arapske zemlje, ali i sve ostale zemlje Bliskog i Dalekog istoka, Azije, Australije, Južne Amerike koje su već kupile F-16! Naravno, ostale zemlje ostale su naš teren za plasman. Znao sam da imamo dobar, što bi rekli „pogođen“ avion po svim parametrima, proizveden po vrhunskim tehnologijama i tehnološkim rješenjima toga doba. Imao je odlične letne osobine, bio je lako upravljiv, jednostavan, pouzdan, a opet dovoljno čvrst i robusan. Kada su Amerikanci napravili analizu performansi aviona, zaključak je bio, što su nam i predočili, da avion G-4 predstavlja klasu za sebe. Kako su Amerikanci rekli: „To je avion kojem pripada prva polovina XXI vijeka!'', pričao Nenad.

U iscrpnom razgovoru, Nenad je pričao o poslu sa Amerikancima, putovanju u Irak, Libiju, poslovima koje je radio za vojnu industriju tadašnje Jugoslavije. Otkrio nam je zanimljive, do sada nepoznate detalje o razvoju Novog aviona, prodaji Galeba u Burmu koja je tada bila pod sankcijama UN-a i još mnogo toga o čemu nije pisao u knjizi.

Razgovor je zanimljiv i vjerujemo kako vrijedi vaše pažnje.

Ovdje možete poslušati kompletan razgovor na SoundCloud servisu.

Kopirati
Drag cursor here to close