Oprašić

BiH protiv izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori

Šef Odsjeka za zaštitu okoline u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Senad Oprašić poručio je da gradnja odlagališta jako štetna za BiH.
Gospodarstvo / Industrija | 29. 09. 2019. u 17:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Odsjeka za zaštitu okoline u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Senad Oprašić u nedjelju je u Sarajevu izjavio novinarima da je jasan stav Bosne i Hercegovine u vezi s namjerom Republike Hrvatske da gradi odlagalište nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska Gora, u blizini granice sa BiH, istaknuvši da je BiH protiv takvog načina rješavanja ovog pitanja.

Napomenuo je da je to jako štetno za BiH.

''Pogotovo što postoje drugi načini kojima se može čitava regija osloboditi tog nuklearnog otpada. Postoje i načini kako bi se to, u suštini, moglo riješiti. Vjerujem da bi i prijateljske zemlje izašle u susret i tu količinu otpada mogle na kvalitetan način zbrinuti'', naveo je Oprašić.

Po njegovim riječima, BiH je poduzela sve što je mogla.

''Išli smo i u Zagreb i na lokaciju Čerkezovac, razgovarali s predstavnicima Hrvatske, kazali svoje stajalište. Govorili smo to i na međunarodnim forumima, i ministar vanjskih poslova i svi drugi akteri rješavanja ovog pitanja. Mislim da Hrvatska po tom pitanju ima jasan stav'', kazao je Oprašić.

Dodao je kako bi ga radovalo ako bi Hrvatska i Slovenija uspjele naći zajedničko rješenje.

''Jer Slovenija sa Hrvatskom nema problema oko odlaganja tog otpada, a ja se iskreno nadam da i mi nećemo sutra imati sa Hrvatskom tih problema'', kazao je Oprašić.

Kopirati
Drag cursor here to close