Dodik uoči posjete Rusiji

BiH je zainteresirana za ruski plin, ali i "Turski tok"

Dodik uoči posjete Rusiji
Gospodarstvo / Industrija | 03. 06. 2019. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina, a posebno Republika Srpska, zainteresirane su za ruski plin priključenje projektu gasovoda "Turski tok", izjavio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je uočio posjete Petrburškom međunarodnom ekonomskom forumu, za "Rusku gazetu" rekao da je glavni cilj posjete tom forumu da se istakne zainteresiranost za ruski plin i osiguraju uvjerenja za uključenje u taj projekat Republike Srpske, odnosno BiH, prenosi Srna.

On je podsjetio da redovno posjećuje Petrburški međunarodni ekonomski forum i da ga smatra jednim od najvažnijih na svijetu sa ekonomske i političke točke gledišta, posebno zbog toga što se taj masovni događaj održava pod patronatom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Petrburški međunarodni ekonomski forum daje odličnu priliku za upoznavanje sa dostignućima ruske ekonomije. Zbog toga je za Republiku Srpsku važno da se predstavi u Sankt Peterburgu", rekao je Dodik.

On je napomenuo da su ključni dogovori s Rusijom o sudjelovanju ruskih kompanija u projektima u Republici Srpskoj bili zaključeni na ovom forumu u Peterburgu.

"Za nas je jako važno obnoviti pregovore o mogućem priključenju RS projektu 'Turski tok'", naglasio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close