Brojke

Anketa u BiH: Pitat će vas, putujete li?

Anketiranje izabranih domaćinstava će raditi anketari koje je akreditirao Federalni zavod za statistiku, najavljeno je iz tog zavoda.
Gospodarstvo / Industrija | 22. 03. 2019. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Statističke institucije u Bosni i Hercegovini (Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku RS) u ovoj godini provode drugi val Ankete o privatnim i poslovnim putovanjima (APPP) za 2018. godinu. 

APPP će biti provedena na području cijele BiH od 25. ožujka do 7. travnja na uzorku od 4.050 slučajno odabranih domaćinstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od toga u Federaciji BiH na uzorku od 1.700 domaćinstava. 

Anketiranje izabranih domaćinstava će raditi anketari koje je akreditirao Federalni zavod za statistiku, najavljeno je iz tog zavoda. 

Svrha istraživanja "Turistička aktivnost stanovništva Bosne i Hercegovine", odnosno Federacije BiH jest osigurati osnovne podatke o nacionalnom turizmu, tj. podatke o putovanjima domaćeg stanovništva u dobi od 15 i više godina. 

Podaci koje ispitanici daju o sebi i članovima svoga domaćinstva su povjerljivi i bit će objavljeni u agregiranom obliku. 

Upotreba, povjerljivost i zaštita podataka utvrđena je članovima od 36. do 42. Zakona o statistici Federacije BiH i primjenjivat će se prilikom statističke obrade predmetnih podataka.

Kopirati
Drag cursor here to close