Statistika

Pad industrijske proizvodnje u BiH

U prosincu prošle, u odnosu na isti mjesec 2018. godine, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 4,1 posto, kapitalnih proizvoda manja za 6,2 posto, intermedijarnih proizvoda manja za 8,3 posto
Gospodarstvo / Industrija | 28. 01. 2020. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u prosincu prošle godine bilježi pad od 1,8 posto u odnosu na studeni lani, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U prosincu prošle, u poređenju sa istim mjesecom 2018. godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od 5,1 posto.

Proizvodnja intermedijarnih proizvoda u prosincu prošle godine manja je za 2,9 posto u odnosu na studeni lani, netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 6,5 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 13 posto, dok je proizvodnja energije veća za 4,4 posto, a kapitalnih proizvoda veća za 0,7 posto, prenosi Srna.

U prosincu prošle, u odnosu na isti mjesec 2018. godine, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 4,1 posto, kapitalnih proizvoda manja za 6,2 posto, intermedijarnih proizvoda manja za 8,3 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 25,6 posto, dok je proizvodnja energije veća za 1,2 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close