fsre.sum.ba

Osigurane edukacije iz područja digitalizacije za mikro, mala i srednja poduzeća iz sektora metala i plastike

Projekt IC SMED kroz Centar za digitalizaciju podržava rast i razvoj izvozno orijentiranih mikro, malih i srednjih poduzeća iz sektora metala i plastike, te stvaranje uvjeta za podizanje industrijske zrelosti razine poduzeća ka nivou industrije 4.0.
Gospodarstvo / Industrija | 08. 04. 2021. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, u okviru projekta "Povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća digitalizacijom - IC SMED", kojeg sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, pri Centru za digitalizaciju, počinje sa aktivnostima poboljšanja poslovnog okruženje u BiH. U ovom mjesecu počinju edukacije iz područja digitalizacije za djelatnike ciljanih poduzeća i ciljne skupine projekta, a više  informacija će biti objavljeno na web stranici Fakulteta fsre.sum.ba.

Teme edukativnih radionica će biti vezane za slučajeve digitalizacije: Internet stvari, Kolaborativni robot, Energetska efikasnost u proizvodnji, ERP CRM eCommerce, Reverzibilno inženjerstvo i mjeriteljstvo, Digitalne asistentske sustave.

Projekt IC SMED kroz Centar za digitalizaciju podržava rast i razvoj izvozno orijentiranih mikro, malih i srednjih poduzeća iz sektora metala i plastike, te stvaranje uvjeta za podizanje industrijske zrelosti razine poduzeća ka nivou industrije 4.0.

Kroz projekt IC SMED biti će realizirano sljedeće:

- Centar za digitalizaciju će biti opremljen sa suvremenom opremom (3D skener i popratna programska podrška, kolaborativni robot i programska podrška za programiranje robota, oprema za razvoj slučajeva digitalizacije – digitalni asistent, energetska efikasnost u proizvodnji, itd.),

- 5 slučajeva digitalizacije bit će razvijeno i testirano u Tvornici za učenje i dijelom implementirano u lokalnim poduzećima,

- najmanje 45 radnika iz ciljanih poduzeća će proći obuke iz područja digitalizacije,

-najmanje 250 poduzeća iz regije će moći koristi usluge Centra za digitalizaciju i unaprijediti poslovanje,

- Poslovno okruženje za rast i razvoj poduzeća će biti unapređeno.

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike pri Sveučilištu u Mostaru je voditelj projektaIC SMED, a realizira se u partnerstvu s razvojnom Agencijom ŽZHHERAG i pet lokalnih poduzeća: MA-COM d.o.o. Stolac, Škutor d.o.o. Mostar, SIK d.o.o. Mostar, Weltplast  d.o.o. Posušje, TEM Mandeks d.o.o. Široki Brijeg.

Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close