Sličan planu iz 2014.

ZZO HNŽ usvojio financijski plan za 2015. godinu u iznosu od 119,893.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 25. 03. 2015. u 15:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a održalo je sjednicu na kojoj je prihvaćeno Izvješće o izvršenju financijskog plana Zavoda za 2014. godinu, te je usvojen Financijski plan za 2015. godinu.

Rukovoditelj Sektora ekonomskih poslova, Vjekoslav Kordić istaknuo je na sjednici da su, bez obzira na financijski rizik od skoro 10 milijuna konvertibilnih maraka s kojim je Zavod ušao u 2014. godinu, rukovodstvo Zavoda i cijela stručna služba dali svoj maksimum u radu i na kraju 2014. godine umjesto očekivanog gubitka, Zavod doveli u poziciju pozitivnog poslovanja, priopoćeno je dansa iz Zavoda.

Najznačajnije povećanje prihoda, tijekom 2014. godine, Zavod je ostvario na svojim temeljnim (poreznim) prihodima i prihodima od inozemnog osiguranja.

Govoreći o Financijskom planu za 2015. godinu, direktor Zavoda Rade Bošnjak kazao je kako je predloženi plan vrlo sličan planu iz 2014. godine s tim da su značajnija povećanja, u odnosu na prethodnu godinu, planirana za nabavu potrebnih ortopedskih pomagala osiguranicima Zavoda i primarnu zdravstvenu zaštitu u HNŽ-u.

''Iz predloženog plana vidljivo je kako smo razinu sredstava namijenjenih bolnicama u HNŽ-u zadržali na razini 2014. godine. Sredstva u primarnoj zdravstvenoj zaštiti su povećana sukladno korektivnom faktoru koji je usvojilo ovo upravno vijeće 2012. godine'', kazao je Bošnjak.

Dodao je kako su prije finaliziranja predloženog financijskog plana održali niz sastanaka s ravnateljima svih ugovornih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u kako bi otklonili eventualne nepravilnosti i nejasnoće kada je u pitanju raspodjela sredstava između ustanova.

''Ravnatelji zdravstvenih ustanova su razumjeli model izračuna pripadajućih sredstava svakoj ustanovi pojedinačno i što je najvažnije uvjerili se kako ovaj zavod ima apsolutno isti pristup svim zdravstvenim ustanovama i svakom svom osiguraniku'', kazao je Bošnjak.

Upravno vijeće na sjednici je dalo i suglasnost na sklapanje ugovora između Zavoda i zdravstvenih ustanova u i izvan Županije koje pružaju usluge osiguranicima tog Zavoda, zatim je donijelo odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama (participacija) te odluku o visini cijene elektronske zdravstvene iskaznice čije uvođenje Zavod planira otpočeti u ovoj godini, stoji u priopćenju.

Nakon kratke diskusije Upravno vijeće je jednoglasno prihvatilo i u dalju proceduru uputilo Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2015. godinu u iznosu od 119,893.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close