suradnja

Zvizdić i Bevanda u Washingtonu: Hvala MMF-u

Gospodarstvo / Flash | 07. 10. 2016. u 07:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sastali su se u Washingtonu u odvojenim susretima sa novim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Anthonyjem de Lannoyem i sa direktorom odjela za Europu u MMF-u Paulom Thomsenom.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na dosadašnjoj suradnji i rekao da je aranžman sa MMF-om važan jer podrazumijeva segmente koji pored novčane pomoći obuhvaćaju tehničku i stručnu pomoć, kao i strukturalne reforme koje će provesti sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini. Rekao je da Vijeće ministara BiH provodi mjere koje su definirane Pismom namjere i naglasio da postoji opća opredjeljenost za reforme koje jačaju legislativni i stručni okvir BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je rekao da su ispunjene sve dogovorene obaveze i da su u tijeku aktivnosti na izradi proračuna za sljedeću godinu. Rekao je da očekuje da će BiH imati proračun do kraja tekuće godine.

Izvršni direktor Lannoy i direktor odjela za Europu Thomsen su se složili da je u Bosni i Hercegovini ostvaren dobar napredak i da realiziranje dogovorenih zadataka ide u pozitivnom smjeru.

Sastancima su prisustvovali i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, veleposlanik BiH u SAD-u Haris Hrle, te entitetski premijeri i ministri financija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close