porezna utaja

Županijski sud potvrdio optužnicu u slučaju "Bosnalijek"

Gospodarstvo / Flash | 25. 12. 2015. u 11:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon okončane opsežne kaznene i financijske istrage, Županijsko Tužiteljstvo Županije Sarajevo podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih u predmetu "Bosnalijek", i to Edina Arslanagića, Šefika Handžića, Hasana Šepe, Amara Arslanagića, Aide Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepe.

Oni se terete da su kao organizator i članovi grupe za organizirani kriminal, međusobnim dogovorom i međusobno povezanim radnjama učinili više kaznenih djela, te su kao odgovorne osobe iskoristile službene ovlasti i prekoračili granice svojih službenih ovlasti, raspolagali novcem i imovinom velike vrijednosti za koju su znali da su pribavljeni počinjenjem kaznenog djela, upotrebljavajući ga u gospodarskom i drugom poslovanju, sklapali štetne ugovore, krivotvorili službene isprave i vršili porezne utaje.

Na taj način su pribavili imovinsku korist u iznosu od 23.860.562,12, te za isti iznos oštetili proračune Županije Sarajevo i Federacije BiH.

Optužnica sadrži 170 stranica, 25 tisuća pisanog materijala, dokaza, dostavljeno je 9 nalaza vještaka, a planirano je saslušanje 60 svjedoka.

Kopirati
Drag cursor here to close