Subvencije

Zračna luka Mostar: Za uspostavljanje zračnog koridora potrebno pola milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2016. u 08:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na prošloj sjednici usvojila je odluku na temelju koje će u idućoj godini Zračnoj luci Mostar biti osigurana sredstva za uspostavu novih zračnih linija, piše Večernji list.

Odlukom nije precizirano s koliko će novca županijske vlasti u Mostaru podržati uspostavljanje novih zračnih koridora. O tome će se raspravljati naknadno. 

''Postoji nekoliko paketa subvencija koje bismo trebali dobiti kako bismo mogli načiniti ovaj iskorak. Ono što mi priželjkujemo u idućoj godini je 500.000 maraka subvencija jer je to iznos koji jamči kako ćemo otvoriti nekoliko zračnih koridora u 2017.'', rekao je za Večernji list Marko Đuzel, jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar.

Ovaj iznos novca bio bi dovoljan da se u Mostar dovede jedna od niskotarifnih zrakoplovnih kompanija te da se uspostavi nekoliko zračnih koridora, između kojih su oni s Njemačkom i skandinavskim zemljama.

Na sličan način zračne koridore s ostatkom Europe otvorila je Zračna luka Tuzla. Za ovu namjenu Vlada Tuzlanske županije godišnje izdvaja 700.000 maraka, a projekt se pokazao kao iznimno uspješan.

''Nama čak i ne bi trebalo toliko novca koliko dobiva tuzlanska zračna luka. Sve projekcije koje imamo pokazuju kako bismo s 500.000 KM mogli pokriti troškove koje iziskuje suradnja s jednom niskotarifnom zrakoplovnom kompanijom. Nakon posljednjih susreta s Vladom HNŽ-a i predsjednikom Nevenkom Hercegom, imamo razloga za optimizam i nadamo se kako će u konačnici ovaj priča biti realizirana'', ističe Đuzel.

Kopirati
Drag cursor here to close