Kordićeva predviđanja

Zračna luka Mostar: Niskobudžetna kompanija dolazi već iduće godine?

Komentirajući mogućnost sklapanja ugovora s niskobudžetnom kompanijom, Mario Kordić je kazao kako vjeruje da će se ugovor s barem jednom sklopiti već iduće godine.
Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2024. u 16:49 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Cijelo vrijeme, paralelno uz ove procese koje smo vodili, pregovaramo s niskobudžetnim kompanijama", kazao je gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da u Zračnu luku Mostar stigne i neka niskobudžetna kompanija.

"Mislim da je ovo trenutno što smo napravili top rezultat. Ja sam osobno zagovornik nacionalnih kompanije - kompanija koje su stabilne, s kojima imate ozbiljne ugovore kako bismo zadržali stabilnost Zračne luke Mostar", kazao je, te usporedio poslovanje Zračne luke Mostar s tuzlanskom.

"Svjedočili ste u Tuzli da se preko noći stvar promijeni, to je posljedica loših ugovora niskobudžetnih kompanija, ako je nešto jeftino, uvijek ima neka 'kvaka' iza te priče, a ta 'kvaka' je vrlo ozbiljna i opasna. Kad vi zaposlite ljude i očekujete rast prometa i dalje, oni odu i nestanu, onda vi ostanete u velikom problemu", kazao je te dodao kako je "koncept razvoja Zračne luke Mostar puno odgovorniji nego što su to susjedne zračne luke radile".

Što se tiče održivosti i kapaciteta, Kordić ističe kako su "niskobudžetne kompanije dobro došle jer imaju velik interes pogotovo kad je u pitanju potencijal Hercegovine kakav imamo, a ja očekujem već sljedeće godine da ćemo imati sigurno jednu od niskobudžetnih kompanija".

"Budućnost Zračne luke Mostar će biti, barem po mom predviđanju, dodatna ulaganja u infrastrukturu jer porastom broja putnika moramo pratiti dalje infrastrukturu da možemo to svladati. Međutim, kad vidim kako je sve to prije išlo i kako je bilo, vjerujem da će Zračna luka Mostar biti uspješnica pogotovo s ovim novim menadžmentom koji jako dobro razumije priču i konkurenciju u regiji, tako da sam optimističan po tom pitanju", zaključio je Kordić.

Podsjetimo, u travnju je kroz Zračnu luku Mostar prošlo 1762 putnika, a od toga je bilo 1753 međunarodnih i 9 domaćih putnika što je izvrsnih 36,5% putnika u usporedbi s istim mjesecom 2019. godine.

Zračna luka Mostar je ostvarila 58 operacija, od čega 52 na redovitim putničkim zrakoplovima i 6 na zrakoplovima generalne avijacije (36 u IV/2023). Ukupno je od početka godine Mostar ostvario 4352 putnika i 162 operacije, izvijestio je Zamaaero.

Kopirati
Drag cursor here to close