Brankovac

Zona sumraka u Ulici Braće Šarića

Gospodarstvo / Flash | 25. 02. 2016. u 07:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je 2. lipnja 1912. godine dobilo električnu rasvjetu. Izgrađena je centrala na dizel gorivo, a po gradu su postavljeni stupovi. Rasvjeta se sastojala od 600 žarulja i 30 velikih kandelabara, stupova s više žarulja.

Danas, nakon 104 godine, u Mostaru ima naselja koji muku muče s javnom rasvjetom. Dok jednima rasvjeta svijetli tijekom čitavog dana, u nekim drugim naseljima, rasvjete nema. Ili je pregorjela, pa je ne mijenjaju ili uopće nije postavljena. O rasvjeti koja non-stop svijetli, nedavno smo pisali.

S druge strane, na ulicu koja je dijelom neosvijetljena nedavno su nas upozorili čitatelji mailom na redakcijsku adresu. Radi se o dijelu Ulice Braće Šarića u naselju Brankovac.

''Već desetak godina Ulica Braće Šarića je bez rasvjete, od broja 25 do 39. Deset godina nas šalju od vrata do vrata. Od MZ Brankovac do općine i električnog. Nitko nije odgovoran, a ulica izgleda kao zona sumraka'', piše nam čitatelj.

On, kao i još dosta žitelja iz ove ulice i naselja koji prolaze neosvijetljenim dijelom, strahuju od lopova. Piše kako su mnogi u strahu za malu djecu koja se vraćaju po mraku kući iz škole i za starije ljude koji slabo vide.

Čitatelj se nada kako će apelom putem medija barem netko od odgovornih iz Mjesne zajednice ili Grada pokazati dobru volju i pokušati pronaći rješenje za osvjetljavanje ove ulice.

Mostar je daleke 1912. godine najljepšu rasvjetu imao na Štefanijinom šetalištu u dužini od jednog kilometra, na kome je postavljeno čak 60 žarulja i 6 velikih stupova. Kako je danas, nakon toliko godina? Bolje?

Kopirati
Drag cursor here to close