nepoštivanje obveza

ZOI '84 u štrajku: Radnici traže sedam plaća

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2014. u 10:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Kantonalnog javnog poduzeća (KJP) ZOI '84 okupili su se i u ponedjeljak ispred zgrade direkcije ovog poduzeća da bi mirnim prosvjedima izrazili nezadovoljstvo zbog situacije u kojoj se nalaze.

''Razlog za štrajk upozorenja jest nepoštivanje obveza poslodavca po osnovu isplate neisplaćenih plaća radnicima s pripadajućim doprinosima za MIO i zdravstveno osiguranje. To je jedan od najvećih razloga zbog čega se ovo događa'', kazao je Agenciji Fena predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić.

''Mogu da shvatim'', kaže Hodžić, ''da je jedino rješenje, kao što je i rečeno, dugoročni kredit koji se očekuje, odnosno podrška Skupštine Kantona Sarajevo i zastupnika da glasuju za to, da bi banka nama mogla dati dugoročni kredit od osam milijuna KM''.

Kazao je da bi "automatizmom dobivanja te suglasnosti i dobivanja kredita od banke, bila isplata svih plaća, odnosno doprinosa svim uposlenicima".

''Volio bih da zastupnici u Skupštini KS-a imaju razumijevanja i da se stave u poziciju ovih uposlenika koji nisu dobili plaće i nadam se da će glasovati za to'', kazao je Hodžić.

Uposlenici ZOI '84 nisu primili sedam plaća, a od 2012. godine im nije uplaćeno zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Kopirati
Drag cursor here to close