Pet medalja za pet inovatora

Zlatna medalja za Ljubušaka i njegovu antibakterijsku masku

Pet članova Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine (AIBiH) dobilo je pet zlatnih medalja za pet inovacija koje su predstavili na međunarodnoj izložbi u dvomilijunskom gradu Port Harcourt (Nigerija).
Gospodarstvo / Flash | 03. 05. 2021. u 10:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Zlatna medalja za Ljubušaka i njegovu antibakterijsku masku

Lijepa prvomajska čestitka, s malim zakašnjenjem, stigla je bh. inovatorima iz Nigerije - pet članova Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine (AIBiH) dobilo je pet zlatnih medalja za pet inovacija koje su predstavili na međunarodnoj izložbi u dvomilijunskom gradu Port Harcourt (Nigerija).

Nagrađene inovatorice su - Cazinjanka Meliha Klopić Murtić, magistrica bioloških znanosti, prvi put se predstavila i odmah zlatnom medaljom ovjenčana za "Čvrsti šampon za jačanje korijena kose", te njena kolegica po znanstvenom zvanju Sarajka Nađa Zubčević, za "Antibibakterijsku toaletnu šolju".

Istovremeno, nagrađena su dvojica inovatora iz Trebinja – Borko Babalj (Voćni sok za otapanje glutena) i Dragan Spaić (Termos-košnica).

Još je jedna zlatna inovacija premijerno izložena iz Hercegovine - "Antivirusna maska", autora Sašenka Sadikovića iz Ljubuškog.

Asocijacija inovatora BiH na ovaj način, redovnim promocijama bh. inovacija u svjetskoj konkurenciji predstavlja avangardnog glasnogovornika bh. gospodarskog potencijala i, istovremeno, pouzdanog promotora BiH kao zemlje u kojoj djeluju kreatori tehničko-tehnoloških inovacija upotrebljivih širom svijeta.

Nedavno je to potvrdila i dr. Eniola Ajayi, veleposlanica Nigerije u Mađarskoj.

''Za mene je velika čast biti akreditiran nerezidentni veleposlanik u Bosni i Hercegovini. Gospodarska suradnja naše dvije zemlje je veoma obećavajuća. Mnogo je zajedničkih interesnih točaka i mogućnosti za suradnju'', kazala je Ajayi, priopćeno je iz Ascijacije inovatora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close