Novi sad

Zlatna medalja za livanjski sir

Gospodarstvo / Flash | 15. 05. 2017. u 11:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se održava od 13. do 19. svibnja u Novom Sadu, mljekara "Eko sir Puđa" d.o.o. iz Livna s proizvodom livanjski sir osvojila je veliku zlatnu medalju u kategoriji "tvrdih punomasnih sireva", dok je mljekara "Kupres Milch" d.o.o. osvojila titulu šampiona u kategoriji "polutvrdih punomasnih sireva".

Komisije za ocjenjivanje proizvoda novosadskog sajma i ove godine su izvršile ocjenjivanje izloženih proizvoda, a prema objavljenim listama, proizvođači s prostora Hercegbosanske županije ponovili su uspješne rezultate iz prethodnih godina čime su potvrdili kvalitetu svojih proizvoda, priopćeno iz mljekare "Eko sir Puđa".

"Ovo je još jedna potvrda kvalitete livanjskog sira i poticaj za daljnji razvoj našeg najvažnijeg brenda po kojemu smo poznati u regiji, a sve više nas prepoznaju i u širem okruženju", navodi se u priopćenju iz tvrtke "Eko sir Puđa" Livno.

Na novosadskom Sajmu proizvode i usluge predstavlja 60 država, a Bosna i Hercegovina je zemlja partner.

Proizvođače s prostora Hercegbosanske županije obišla je i izaslanstvo uzvanika, predvođeno ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadakom, koji je čestitao proizvođačima na osvojenim nagradama.

Kopirati
Drag cursor here to close