Javni prihodi

Zenica ne želi biti taoc Tuzle i Sarajeva

Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2016. u 07:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne zanima me politika, samo imam želju da Zeničko-dobojska županija dobije novac koji mu pripada'', rekao je premijer Zeničko-dobojske županihje Miralem Galijašević za Oslobođenje.

Prema iznesenim stavovima sa posljednje sjednice Skupštine ZDŽ-a, može se vidjeti jedinstvo u borbi zajednice u kojoj se živi u odnosu na politiku centrala moći.

''Od ovog trenutka krećemo u postupak izmjene Zakona o raspodjeli javnih prihoda FBiH. Neću više biti taoc ni Tuzle ni Sarajeva. Mi smo gospodarski najrazvijenija županija. Ne zanima me politika, samo imam želju da ZDŽ dobije novac koji mu pripada. Nažalost, imamo zastoj na realizaciji Reformske agende, jer se Vlada FBiH bavi samo kolektivnim ugovorima'', poručio je Galijašević.

Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH uređuje raspodjelu javnih prihoda između FBiH, županija, jedinica lokalne samouprave, tj. općina i gradova te županijskih direkcija za ceste je 2006. donesen kao privremeni, a brojni su istupi o tome kako je zakon nepravedan, neekonomski i diskriminirajući i da ga treba mijenjati.

Kopirati
Drag cursor here to close