Vodstva

Žensko poduzetništvo cvjeta u RS-u

Kroz komorski sustav, kako navodi, ženama je omogućen ravnopravan tretman u poslovanju, a kreirana je i strategija ženskog poduzetništva.
Gospodarstvo / Flash | 14. 11. 2019. u 13:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 30 posto kompanija u Republici Srpskoj je u vlasništvu ili suvlasništvu žena i one zapošljavaju oko 17 posto ukupne radne snage u gospodarstvu u tom bh. entitetu, rečeno je na otvaranju Prvog sajma poduzetništva žena u RS.

Predsjednik Područne gospodarske komore Banja Luka Goran Račić kaže da je ova komora prepoznala značaj žena u poduzetništvu i osnovala Vijeće za žensko gospodarstvo.

Kroz komorski sustav, kako navodi, ženama je omogućen ravnopravan tretman u poslovanju, a kreirana je i strategija ženskog poduzetništva.

Žene-poduzetnice podržala je i entitetska predsjednica Željka Cvijanović, koja je naglasila je da one poslovnom inicijativom i aktivizmom sudjeluju u ukupnom razvoju tog bh.entiteta.

''Žene su te koje svojim angažmanom, poslovnom inicijativom, aktivizmom i naporima koje ulažu sudjeluju u ukupnoj gospodarskoj slici i razvoju RS'', dodala je ona.

Entitetski ministar gospodarstva i poduzetništva Vjekoslav Petričević podsjetio je da je usvojena Strategija razvoja ženskog poduzetništva do 2023. godine, čime je sustavno podržan razvoj ženskog poduzetništva.

''Cilj nam je unaprjeđenje ove djelatnosti, odnosno bolje povezivanje poduzetnica i kvalitetnija financijska podrška njihovim projektima'', rekao je Petričević.

Sajam je organizirala Gospodarska komora RS.

Kopirati
Drag cursor here to close