Treći paviljon

Zemljišna dozvola koči izgradnju mostarskog Studentskog centra

Gospodarstvo / Flash | 16. 05. 2016. u 17:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja trećeg paviljona Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru, vrijednog 15,5 milijuna maraka, još uvijek nije započela, piše Dnevni list.

Izgradnju koči dozvola za korištenje zemljišta koje se već nalazi u krugu Studentskog centra, ali je vlasništvo grada Mostara. To  je potvrdio Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra.

“Urbanističku suglasnost od Grada Mostara smo dobili, ali nemamo dozvolu za korištenje zemljišta. Sljedeća faza prije početka samih radova jeste upravo da dobijemo na korištenje zemljište. Bez toga ne možemo krenuti s izgradnjom, a samim tim ne možemo ući u kreditne linije. Smatram da bismo tu dozvolu trebali dobiti na prvoj sjednici gradskog Vijeća”, kazao je Mikulić.

Pomoć pri izgradnji

Naime, Studentski centar je nositelj 60 posto kreditne linije, a 40 posto bi, prema Mikulićevim riječima, tražili od Republike Hrvatske koja im je obećala dio sredstava putem EU fondova i programa Ujedinjenih naroda za razvoj, UNDP-a.

Prilikom nedavne posjete Mostaru, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Predrag Šustar, sastao se s Mikulićem, te obećao pomoć pri izgradnji trećeg paviljona Studentskog Centra.

“Ministarstvo obrazovanja Republike Hrvatske može osigurati sredstva iz državnog proračuna, ali još više možemo pomoći službama koje rade u Hrvatskoj na povlačenju jačih sredstava iz Europske unije vezano za studentski standard. Tu se moramo što bolje povezati i dalje unaprjeđivati standard”, izjavio je nedavno Šustar, izrazivši zadovoljstvo radom i uspjesima Studentskog centra, kazavši kako može biti primjer drugima.

Bogat sadržaj

Projektom je predviđena gradnja novog paviljona sa 125 moderno opremljenih soba, u kojima će smještaj pronaći do 300 novih studenata.

Planirana je i gradnja suvremene sportske dvorane sa tisuću sjedećih mjesta te zatvorenog bazena, gabarita od 25 x 12 metara, sa 220 sjedećih mjesta i brojnim sadržajima.

“Ovo je projekt, ne samo na razini Mostara, nego i cijele regije. Zbog mnoštva sadržaja, upravo radi zatvorenog bazena i sportske dvorane, ovo je projekt od velikog značaja koji neće koristiti samo studentima, nego svim građanima”, naveo je Mikulić.

Kopirati
Drag cursor here to close