Smanjiti broj radnika

Željeznice RS i u ovoj godini posluju s gubitkom

Gospodarstvo / Flash | 14. 05. 2017. u 06:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznice Republike Srpske su u prvom kvartalu nastavile s negativnim poslovanjem. Dok se čeka na primjenu novog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i pravilnika o radu na Željeznicama, gubici za razdoblje siječanj-ožujak iznosili su 4,4 milijuna KM.

Novi financijski pad uvećao je akumulirani gubitak tog poduzeća na 87,4 milijuna KM.

U financijskom izvještaju Željeznica RS-a za prvi kvartal 2017. godine, objavljenom na Banjalučkoj burzi, precizira se i da je prosječan broj zaposlenih po osnovu stanja na kraju mjeseca bio 3.087 i manji je u odnosu na isto razdoblje lani, kada je bio zaposleno 3.147 radnika, piše Akta.ba.

Generalni direktor Željeznica RS-a Dragan Savanović ranije je najavio da bi, prema sistematizaciji i modernizaciji koja se provodi u ovom javnom poduzeću, u prvom kvartalu sljedeće godine trebali imati oko 500 radnika manje.

''Potrebno je oko 50 milijuna dolara da bi se izvršilo saniranje obaveza prema radnicima i fondovima, a za to bi se Željezenice RS-a trebale zadužiti kako bi se u potpunosti stekli uvjeti za reorganizaciju i restrukturiranje. Razgovori sa Svjetskom bankom su intenzivni'', kazao je Savanović.

Kredit Svjetske banke trebao bi biti na raspolaganju ovom poduzeću do kraja godine i tada će se moći izmiriti sva dugovanja prema radnicima.

Radnici Željeznica RS-a žale se na neuplaćene doprinose, zbog čega ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

Kopirati
Drag cursor here to close