Zbrajanje štete

Zbog nestanka struje stanovnici Gacka bacili tone hrane

Gospodarstvo / Flash | 05. 07. 2016. u 15:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici općine Gacko zbrajaju štete koje su nastale u njihovim domaćinstvima i ugostiteljskim objektima nakon što su više od 40 sati bili bez električne energije.

Iako je struja došla jučer, mještani ove općine prinuđeni su da bace tone hrane, jer je uslijed nestanka struje došlo do otapanja hladnjaka i zamrzivača, te kvarenja namirnica, a najviše je propalo mesa i mliječnih proizvoda, piše Glas Srpske.

Mještanka Branka Popović kaže da je svu hranu iz zamrzivača bacila, jer se sve otopilo i voda je na sve strane.

''Šteta je ogromna. Imam malo dijete i ne usuđujem se ni u prodavnicu da idem da kupujem hranu, jer su i oni bili bez struje'', rekla je Popovićeva i dodala da je prethodna tri dana bilo teško doći i do kruha.

Ogorčenje ne kriju ni drugi mještani koji tvrde da ni za vrijeme ratnih djelovanja situacija nije bila ovakva.

''Sramota je da Gacko ima Termoelektranu, a dobivamo struju iz Crne Gore'', rekla je mještanka koja je željela ostati anonimna.

Zaposleni u pizzeriji "Market Mini Maksi" kažu da je šteta katastrofalna i nadaju se da će im bar dio biti nadoknađen.

''Propalo nam je oko 40 kilograma sladoleda, 22 kilograma tijesta, zatim šunka, sir. Sve lako kvarljive namirnice smo bacili'', rekli su u ovoj pizzeriji.

Rukovoditelj Radne jedinice "Elektro-Gacko" Vojin Tepavčević kaže da je do prekida u opskrbi električnom energijom došlo u subotu oko 17 sati, te da su potrošači više od 40 sati bili bez struje.

''Kvar se dogodio na postrojenju elektroprijenosa koji nam isporučuje struju iz Nikšića. Do kvara je došlo zbog udara groma u rešetkasti stup na teritoriji Nikšića'', rekao je Tepavčević i dodao da u općini Gacko ima oko 3.700 mjernih mjesta i da su svi potrošači bili bez struje.

Kopirati
Drag cursor here to close