Školstvo, MUP, pravosuđe

Zbog isplate presuda Vlada SBŽ diže kredit od 12 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 08. 09. 2016. u 14:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je danas odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju SBŽ-a, u ukupnom iznosu od 12 milijuna KM, za isplatu po izvansudskim nagodbama o podmirenju obveza iz izvršnih sudskih presuda zaposlenicima u školstvu, unutarnjim poslovima, pravosudnim institucijama i naknade odvjetničkim kućama.

Kako je priopćeno iz Vlade, kredit od šest milijuna KM bit će podignut kod Intesa Sanpaolo banke, a šest miljuna KM kod UniCredit banke.

Vlada je, također, utvrdila Prijedlog rebalansa proračuna za 2016. godinu, koji je uputila u skupštinsku proceduru, a izmjene i dopune se odnose na dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od 12 milijuna KM.

Vlada je danas, između ostalog, odobrila isplatu dijela proračunskih sredstava za kulturu, u iznosu od 369.500 KM, izdvojila 25.000 KM za sufinanciranje izgradnje krova na dijelu objekta Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, te 20.000 za rekonstrukciju sanitarnih čvorova vodovodne i kanalizacijske mreže u Domu zdravlja Novi Travnik.

Također, 25.000 KM izdvojeno je za Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Duga" Novi Travnik, dok je Katoličkom dobrotvornom društvu "Caritas" – Kreševski dekanat dodijeljeno 7.500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close