Završetak projekta izrade Geoportala HNŽ-a 22. lipnja

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2017. u 10:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) obilježit će završetak projekta izrade Geoportala HNŽ-a 22. lipnja, s početkom u 10 sati, u dvorani za sastanke županijske Skupštine.

Pored ravnatelja Uprave Ivana Leske, nazočnima na skupu obratit će se predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg te ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović, priopćeno je iz županijske Vlade.

Inače, Projekt je pokrenut 2016. godine, a uključuje više setova prostornih podataka iz različitih izvora kao što su: podaci katastra, digitalnog ortofota (DOF), adresnog registra, podaci o namjeni zemljišta iz prostornih planova jedinica lokalnih samouprava, plan gospodarenja poljoprivrednim zemljištem, karta uporabne vrijednosti zemljišta i pedološki podaci.

Implementiranjem ovakvoga servisa u rad općinskih i županijskih tijela uprave olakšava se rad sa strankama, pristup informacijama, ubrzava se i unaprjeđuje rad institucija, te modernizira i poboljšava stanje u funkcioniranju cijelog društva.

Geoportal HNŽ-a je portal zatvorenog tipa namijenjen jedinicama lokalne samouprave, ministarstvima i institucijama na području HNŽ-a, s mogućnošću proširenja drugim setovima prostornih podataka i uključivanjem dodatno zainteresiranih korisnika.

Projekt je realiziran u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a te jedinicama lokalnih samouprava: Čapljina, Čitluk, Jablanica, Mostar, Neum, Prozor - Rama, Ravno i Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close