Švicarac

Zastupnički dom traži podatke o stanju konverzije kredita kod Addiko banke

Gospodarstvo / Flash | 25. 07. 2017. u 12:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su zaključak kojim od Agencije za bankarstvo traže da im do 31. kolovoza dostavi podatke o stanju konverzije kredita kod Addiko banke, bivše Hypo banke.

Zaključak u vezi s tim usvojen je da bi mogli razmatrati zakon o konverziji duga u švicarskim francima u KM, a nakon što su iz Udruge ''Švicarac'' tražili da se na dnevni red uvrsti taj zakon.

Zastupnički dom trebao bi da počne dvodnevno zasjedanje na kojem će se izjašnjavati, između ostalog, o predloženom zakonu o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost FBiH.

Na dnevni red su uvrštene predložene izmjene zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH, tržištu vrijednosnih papira, nasljeđivanju FBiH, izvanparničnom postupku i Obiteljskom zakonu FBiH.

U nacrtu szastupnici  će razmatrati prijedloge odluka o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Vodovod Visoko i Ustavnog suda BiH, kao i prijedlog grupe zastupnika za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close