Skupljanje potpisa

Zastupnici spremaju apelaciju Ustavnom sudu zbog trošarina

Apelaciju spremaju zastupnici Zastupničkog doma koji su glasali protiv usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.
Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2018. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

U Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine skupljaju se potpisi za apelaciju Ustavnom sudu u vezi sa Zakonom o trošarinama.

Potvrdio je ovo za N1 Saša Magazinović iz SDP-a. Apelaciju spremaju zastupnici Zastupničkog doma koji su glasali protiv usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, navodi N1.

"Apelacijom će se tražiti privremena mjera da se Zakon stavi izvan snage do donošenja konačne odluke", kazao je Magazinović za N1.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine 15. prosinca usvojio je po hitnom postupku set zakona o trošarinama, kojim se za 0,15, odnosno 0,18 maraka kada se doda PDV.

Za zakon, odnosno povećanje trošarina glasala su 22 zastupnika, dok je protiv bilo 20. Za set zakon o trošarinama, odnosno putarinama, glasali su zastupnici SDA, SNSD-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Protiv zakona bili su članovi klubova zastupnika DF-a, SDS-a, Neovisnog bloka, neovisni zastupnik Đorđo Krčmar te zastupnici BPS-a i A-SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close