500.000 KM

Započeo projekt izgradnje vodovoda u Gračacu u ramskoj općini

Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2016. u 12:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani sela Gračac i Neraje u općini Prozor/Rama uskoro će dobiti svoje vodovode i pitku vodu. Naime, riječ je o projektu vrijednom oko 500 000 KM, financiranom iz Proračuna općine Prozor-Rama, a koji realizira općinsko poduzeće "Vodograd".

S obzirom da spomenuta naselja do sada nisu imala svoju pitku vodu, i pronalazila su se neka kratkotrajna rješenja, čelnici općine Prozor-Rama, prepoznavši problem, krenuli su ka jednom dugotrajnom rješenju, odnosno izgradnji suvremenog vodovoda za ta naselja.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević obišao je prve završene radove u mjestu Gračac. Ivančević je kazao da će vodovod imati automatsku klornu stanicu, kao i ostalu opremu kao gradski vodovod.

''Vodovod u mjestu Gračac u dužini je oko sedam kilometara, no ne radi samo o tome da se u ova naselja dovede pitka voda, već i da svaka kuća i kućanstvo ima pitku vodu. Ovaj vodovod imat će automatsku klornu stanicu za kloriranje, a također će biti ugrađeni i satovi, kao i kod gradskih vodovoda'', kazao je Ivančević.

Dodao je kako će kontrola i nadgledanje potrošnje vode, kao i otklanjanje kvarova i ostalih potrepština biti prepušteni tvrtki "Vodograd" koja i realizira spomenuti projekt.

Nakon realizacije spomenutog projekta, planirano je i asfaltiranje puteva u cijelosti u tim naseljima.

Kopirati
Drag cursor here to close