Tehnološki park INTERA

Započeo finalni dan natječaja za najbolju studentsku ideju Bizidea Competition 2015

Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2015. u 12:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Tehnološkom parku INTERA započeo finalni dan natječaja za najbolju studentsku ideju Bizidea Competition 2015.

Kako je prije početka završne prezentacije 12 najboljih projekata kazala menadžerica poslovnog inkubatora u Tehnološkom parku INTERA Meliha Gegić Lerić, studenti su pokazali veliko zanimanje za ovaj projekt.

''Imali smo 68 prijava, 33 su ušle u polufinale, a danas će biti prezentirano 12 najboljih poslovnih planova. Zaista je bilo inovativnih ideja koje su i mene osobno iznenadile, iako radim na ovim poslovima već 15 godina'' kazala je Gegić Lerić.

Dodala je kako u ovom trenutku postoji veliki broj programa koji podržavaju poduzetništvo mladih te da kreatori najboljih poslovnih planova imaju mogućnost svoje planove realizirati u stvarnosti.

Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić prezentirao je programe tog ministarstva namijenjene razvoju poduzetništva mladih, istaknuvši da je do sada podržano više od 400 takvih projekata.

''Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta prepoznaje potrebu poticaja poduzetništva mladih i do sada smo izdvojili značajna sredstva u tu svrhu, ali to nije dovoljno. Izostaje pomoć drugih aktera, kao što su županijska ministarstva gospodarstva, pa i gradske i općinske vlasti, a za otvaranje novih radnih mjesta potreban je puni angažman svih razina vlasti'' dodao je Bejić.

Natječaj Bizidea Competition 2015. organizira Tehnološki park INTERA u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru, Univerzitetom "Džemal Bijedić" i Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Norveške i Njemačke agencija za suradnju GIZ.

Nakon prezentacije poslovnih planova, bit će proglašeni pobjednici natječaja, a po tri tima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" dobit će novčane nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close