Br.1

Započelo označavanje ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima u općini Čitluk

Gospodarstvo / Flash | 29. 09. 2014. u 04:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postavljanjem pločice s kućnim brojem na zgradu općine Čitluk u petak je simbolično obilježen početak projekta ''Označavanje ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima, te izrada adresnog registra za dio teritorija općine Čitluk“. 

Pločicu je uz nazočnost ravnatelja Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željka Obradovića, direktorice CILAP projekta Anđe Zimić i ravnatelja Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Ivana Leske, postavio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić. 

Ovim projektom predviđeno je postavljanje cca 250 ploča s nazivima ulica i trgova i cca 2400 pločica s kućnim brojevima na području naseljenih mjesta Čitluk, Međugorje i Bijakovići. 

U sklopu projekta izradit će se potrebna dokumentacija i adresni registar, sukladno Zakonu o načinu označavanja i evidencije naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva HNŽ-a. Provođenjem projekta izvršit će se testiranje aplikacije za uspostavu i održavanje adresnog registra koja je ranije razvijena u sklopu CILAP projekta.

Po okončanju projekta, iskustva stečena kroz njegovu implementaciju, prezentirat će se predstavnicima jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH, kako bi se sustavno pristupilo izradi adresnog registra.  

Ovaj projekt zajednički financiraju općina Čitluk i CILAP Projekt. 

Kopirati
Drag cursor here to close