HBŽ

Zakonom se regulira korištenje, upravljanje i održavanje zgrada

Gospodarstvo / Flash | 07. 02. 2017. u 13:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici utvrdila je Nacrt zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada koji će biti upućen u proceduru Skupštine Hercegbosanske županije.

Spomenutim zakonom, pored ostalog, uređuje se korištenje, održavanje i upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima stambenih i stambeno-poslovnih zgrada, međusobni odnosi etažnih vlasnika, upravljanje zgradom, naknada za održavanje i upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade, obveze općine i održavanje zajedničkih i uređaja zgrade i upravljanje zgradom je javni interes u cilju zaštite života i sigurnosti ljudi i imovine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Poslije razmatranja, na sjednici je utvrđen Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o osnovnom školstvu, koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Razmatrana je informacija o upisu studenata na prvu godinu preddiplomskog studija akademske 2016./2017. godine i Financijski plan prihoda Sveučilišta u Mostaru, kojeg je jedan od osnivača i Hercegbosanska županija.

U prvu godinu studija tekuće akademske godine na fakultete Sveučilišta u Mostaru upisano je 276 studenata iz HBŽ-a, a na fakultetima Sveučilišta u Mostaru studira ukupno 993 studenta iz te županije.

Na današnjoj sjednici donesen je zaključak u kojem se daje pozitivno mišljenje na prijedlog Liste roba posebne namjene Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Vlada je donijela i Odluku o imenovanju predsjednika i članova privremenog Upravnog odbora Agencije za privatizaciju Hercegbosanske županije na mandat od tri mjeseca. Predsjednik toga sedmeročlanog Upravnog odbora je Igor Mihaljević, a njegov zamjenik je Predrag Todić.

Razmatrana je informacija ispitnog povjerenstva za polaganje ispita za vozača motornih vozila, u kojoj se navodi kako 11 osoba na području HBŽ-a ima licencu ispitivača teorijskog dijela ispita polaganja i upravljanja motornim vozilom. Od toga broja dvije osobe posjeduju licencu ispitivača iz pružanja prve pomoći.

Također je razmatrana informacija o provođenju postupka utvrđivanja uvjeta za organiziranje polaganja ispita iz upravljanja motornim vozilom u općini Drvar. Imenovano povjerenstvo je utvrdilo kako općina Drvar ne ispunjava uvjete za organiziranje polaganja ispita iz upravljanja motornim vozilom.

Razlog tomu je slaba opremljenost vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, nepostojanje raskrižja s po dvije prometne trake za jedan smjer, kao i nedostatak sustava raskrižja s dvosmjernim i jednosmjernim prometom, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close