Hypo banka u BiH

Zahtjev za konverziju kredita u švicarskim francima podnijelo više od 70 posto korisnika

Gospodarstvo / Flash | 04. 07. 2016. u 14:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hypo Alpe-Adria-Bank u BiH u ponedjeljak je objavila kako je više od 70 posto korisnika kredita u švicarskim francima podnijelo zahtjev za konverziju u drugu valutu ili zatvaranje kredita te kako je banka rok za podnošenje zahtjeva produžila do 31. srpnja.

Krajem lipnja 3.698 klijenata, ili 71 posto od ukupno 5.182 klijenta korisnika kredita u švicarskim francima, već je podnijelo zahtjev za konverziju kredita ili pak njegovo zatvaranje. Od tog broja realizirano je ili je u završnom procesu realizacije 2.972 zahtjeva, odnosno klijenti su uradili konverziju ili zatvaranje kredita, uz umanjenje duga, navodi se u priopćenju Hypo banke, koja u BiH djeluje kroz dvije poslovnice sa sjedištima u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka su rok za podnošenje zahtjeva za konverziju kredita produžila do kraja srpnja. "Planirani završetak procesa konverzije bio je početak srpnja, ali uzevši u obzir veliki broj pristiglih zahtjeva, kao i dodatno zanimanje za konverziju, rok za podnošenje zahtjeva produžen je do 31. srpnja", navodi se u priopćenju.
Iz banke podsjećaju kako rješenje koje su ponudili podrazumijeva smanjenje iznosa kreditnih obveza za 30 posto, uz konverziju po trenutnom tečaju švicarskog franka, te fiksnu kamatnu stopu novog kredita od 5,99 posto.

Iz Hypo banke pozivaju klijente koji nisu konvertirali kredite u švicarskim francima da razmotre ponudu za konverziju. "Banke imaju punu podršku novih vlasnika, američkog fonda Advent International i Europske banke za obnovu i razvoj, za nastavak provođenja procesa konverzije", navodi se u priopćenju.

Inače, najveći broj korisnika kredita u švicarskim francima u BiH bio je upravo u Hypo Alpe-Adria-Bank.

Kopirati
Drag cursor here to close