Vlada FBiH

Zadruzi 'Maslina' zemljište farme Jasenica na još pet godina

Gospodarstvo / Flash | 29. 06. 2017. u 12:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada danas je na sjednici dala na privremeno korištenje, na razdoblje od pet godina bez naknade, zemljište farme Jasenice ukupne površine 37.617 kvadratnih metara, s pripadajućim objektima, Braniteljsko-poljoprivrednoj zadruzi "Maslina" Čitluk.

Ovo zemljište, na kojem se zadruga "Maslina" bavi uzgojem poljoprivrednih kultura, dodijeljeno je na privremeno korištenje prije pet godina, a novim zahtjevom ova zadruga je iskazala namjeru za njegovim daljnjim korištenjem, piše Fena.

Inače, Vlada FBiH putem Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata potiče zapošljavanje i samozapošljavanje boraca putem ovakvih zadruga. Drugu godinu zaredom za ove namjene ovo ministarstvo izdvaja iz proračuna po milijun konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Podsjetimo, zadruga Maslina je na neperspektivnoj vojnoj imovini napravila malo gospodarstvo, i želi svima pokazati da se od svog rada može živjeti.
''Mi smo prva ovakva registrirana braniteljska zadruga u Federaciji. Zadruga broji šest članova, a naš direktor je Alenko Dugandžić. Od Federacije smo dobili neperspektivnu vojnu imovinu koja je bila srušena, zapaljena, zemlja nije bila rađena gotovo 40 godina, u roku od pola godine sve smo sredili doveli u red i napravili ranč'', priča za Bljesak.info Mario Soldo, član zadruge i pokretač ove inicijative, dodajući kako je dolazila i Federalna komisija koja je ostala oduševljena s onim što su napravili branitelji.

Više o zadruzi i njenom radu možete pročitati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close