Sjednica Vlade

Za ublažavanje štete u poljoprivredi Vlada SBŽ-a odobrila 7.900 KM

Gospodarstvo / Flash | 03. 09. 2015. u 11:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela odluku o izdvajanju dijela sredstava za provođenje programa i kriterija utroška sredstava iz proračuna kojom se izdvaja 7.900 za pomoć poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete.

Uprava za pitanje branitelja je predložila, a Vlada donijela odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za zdravstvenu zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji, kojom se izdvaja 72.756,18 KM za lipanj 2015. godine.

Vlada je dala suglasnost za Nacrt zakona o riznici u Federaciji BiH, Nacrt zakona o porezu na dobit te Inicijativu za vjerodostojno tumačenje odredbi Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti SBŽ-a.

Direkcija za ceste je predložila, a Vlada donijela odluku o izmjenama i dopunama Godišnjeg plana i programa održavanja i Godišnjeg plana i programa rekonstrukcije regionalnih putova na području SBŽ-a za 2015. godinu.

Ministarstvo gospodarstva je predložilo, a Vlada donijela odluku o pokretanju procedure javne nabavke usluge izrade studije ekonomske opravdanosti izgradnje distributivnog sustava i distribuciju plina za područje općina Jajce, Donji Vakuf, Bugojno i Gornji Vakuf/ Uskoplje, a u skladu sa Zakonom o koncesijama.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta je predložilo, a Vlada donijela odluku o akontacijskoj raspodjeli sredstava namijenjenih za sufinanciranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za 2015.godinu. Odlukom je utvrđena akontacijska raspodjela sredstava od 405.905 KM za svibanj i lipanj 2015. godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada dala suglasnost za raspisivanje natječaja za prijem 21 pripravnika sa završenim VSS u Upravi policije Ministarstva unutarnjih poslova te županije.

Vlada je dala i suglasnost na tekst javnog poziva za prijem 200 volontera s visokom stručnom spremom u tijelima uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close