Cvijanović

Za tri godine mirovine uvećane za 11,5 posto

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2016. u 12:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Položaj umirovljenika u Republici Srpskoj danas je mnogo bolji u odnosu na prethodni period zahvaljujući zaštiti koju im daje proračunska pozicija broj jedan, ocijenila je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Ona je danas u Tesliću prisustvovala izbornoj skupštini Udruženja umirovljenika RS-a te istaknula da je trezorska isplata mirovina u RS-u doprinijela stabilnost isplate, kao i da su u protekle tri godine uvećane za 11,5 posto.

Istaknula je da predstoje mnoge aktivnosti radi materijalnog poboljšanja položaja umirovljenika.

''Očekujem da će doći i do smanjenja cijena lijekova, što je također značajno za mirovljeničku populaciju'', rekla je entitetska premijerka.

I potpredsjednica Narodne skupštine RS-a Željka Stojičić je kao jedno od najboljih rješenja entitetskog parlamenta u prethodnom periodu navela odluku skupštinske većine da izglasa proračun, izmjene zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju, trezoru, te isplati mirovina iz proračuna, za koje navodi da su donijele sigurnost za sve umirovljenike u RS-u.

Predsjednik Udruženja umirovljenika Rade Rakulj također je istaknuo da prelaskom na trezorsku isplatu mirovina, umirovljenička populacija "lakše diše" i najavio partnerski odnos u radu s Narodnom skupštinom i Vladom RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close