Izmirene obaveze

Za HE Mostarsko blato uplaćeno 901.879,41 KM

Gospodarstvo / Flash | 02. 04. 2014. u 13:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redovita sjednica Uprave Elektroprivrede HZ HB održana je danas u prostorijama poslovnice Elektro Široki Brijeg. Kao i za vrijeme posjeta drugim općinama na području djelovanja našega poduzeća, program boravka u Širokom Brijegu bio je vrlo sadržajan.

Upriličen je susret s načelnikom općine Mirom Kraljevićem i njegovim suradnicima, na kojemu se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i budućim planovima, posebice na realizaciji projekata od zajedničkoga interesa.

Za tekuću 2014. godinu predviđena su financijska sredstva od 8,5 milijuna KM koja će Elektroprivreda investirati na području općine Široki Brijeg. Od toga iznosa jedan milijun KM namijenjen je za nastavak realizacije projekta ugradnje digitalnih brojila za daljinsko očitanje, dva milijuna KM predviđena su za pripreme i izgradnju novoga poslovnoga objekta za uposlenike Distribucije i Opskrbe električnom energijom, dok će iznos od oko 5,5 milijuna KM biti investiran u obnovu i zamjenu postojećih, te izgradnju novih distribucijskih objekata i niskonaponske mreže čime će biti osigurana kvalitetnija opskrba naših kupaca te smanjeni gubitci na mreži.
Na radnom je sastanku dogovoreno i skoro potpisivanje Sporazuma između Elektroprivrede HZHB i grada Širokog Brijega u kojemu će biti definirani prioriteti i specifična ulaganja, a među njima će se naći i pilot Projekt led rasvjete.

Konstatirano je da Elektroprivreda HZHB uredno izmiruje sve svoje obveze prema ovoj općini, pa je tako na ime naknade za korištenje hidroakumulacije HE Mostarsko blato koja se dijelom nalazi na području Širokog Brijega u protekloj 2013. godini obračunato i uplaćeno 901.879,41 KM.

U istoj je godini putem poduzeća Coming Široki Brijeg, koji vrši fakturiranje za komunalne naknade, plaćeno ukupno 302.838,69 KM. Inače, mjesečni iznos komunalne naknade za distribucijske objekte iznosi 23.206,08 KM, a tu su još i manji financijski iznosi naknada prema općinskim odlukama.

Osim toga Elektroprivreda HZHB sudjeluje u brojnim humanitarnim, socijalnim, i akcijama druge vrste koje organiziraju širokobriješke udruge, sportski kolektivi, kulturne institucije i druge, za što je u 2013. godini izdvojeno 177.933,00 KM kroz aktivnosti reklamiranja i sponzoriranja.

Zajednička je ocjena i generalnoga direktora Elektroprivrede HZHB, Nikole Krešića i načelnika Širokog Brijega, Mire Kraljevića kako je međusobna poslovna suradnja dobra, te da je nužno nastaviti intenzivnije raditi na njezinom proširivanju.

Posebno srdačan prijam za članove Uprave Elektroprivrede HZHB upriličili su predstavnici Nogometnoga kluba Široki Brijeg. Iako to nije bio prvi posjet izuzetno uspješnom nogometnom bosanskohercegovačkom premijerligašu, ponovno je izraženo zadovoljstvo posjetom i zahvalnost našem poduzeću za dugogodišnju kontinuiranu potporu klubu.

Trenutačno Elektroprivreda HZHB s NK Široki Brijeg ima potpisan godišnji ugovor o reklamiranju vrijedan 100.000,00 KM, navodi se u priopćenju Elektroprivrede HZ HB.

Kopirati
Drag cursor here to close