WizzAir besplatno prevozi humanitarce do Srbije i BiH

Gospodarstvo / Flash | 21. 05. 2014. u 05:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Europi, WizzAir, priopćila je da besplatno prevozi spasioce i radnike registriranih humanitarnih organizacija iz Europe ka Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Humanitarne organizacije koje žele u svibnju da pošalju spasilačku pomoć u Srbiju i BiH, koje su teško pogođene katastrofalnim poplavama, mogu da se jave WizzAiru na email adresu [email protected], kako bi rezervirali karte, u skladu sa raspoloživim mjestima, priopćeno je iz te avio-kompanije.

Organizacije treba da navedu liniju i datume iz reda letenja kompanije, koji je objavljen na stranicama wizzair.com, kao i da navedu broj putnika, njihova imena i funkciju u okviru humanitarne misije u kojoj će sudjelovati.

Prijevoznik će im osigurati besplatne povratne karte za bilo koju svoju liniju od europskih gradova do Beograda i Tuzle.

Ova aviokompanija je u subotu, 17. svibnja, iz Njemačke u Beograd dovezla ekipu medicinskih radnika Međunarodne humanitarne organizacije "Humedica", omogućivši im besplatan prijevoz humanitarne pomoći.

"Sa velikom pažnjom i zebnjom pratimo događanja u obje zemlje i ovom prilikom izražavamo najiskreniju sućut obiteljima čiji su najbliži nastradali. Ljudi u Srbiji i Bosni se odlučuju za nas kada su u pitanju turistička i poslovna putovanja, i u ovom trenutku kada se oni suočavaju sa poteškoćama koje zahtijevaju hitnu pomoć, naša je dužnost da uzvratimo lokalnim zajednicama tako što ćemo asistirati humanitarnim organizacijama koje sudjeluju u akcijama spašavanja", rekao je Daniel de Carvalho iz WizzAira.

On je dodao da će kompanija rado sudjelovati u poticanju brojnih humanitarnih akcija kako bi se potrebna pomoć dopremila žrtvama poplava u Srbiji i BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close