Bježite dalje od njega

Warren Buffett je protiv bitcoina

Gospodarstvo / Flash | 18. 03. 2014. u 08:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Warren Buffett, bitcoin, svijet, plaćanje, vrijednost, iluzijaJedan od najbogatijih ljudi na svijetu, veliki poslovni magnat i najuspješniji investitor proteklog stoljeća, 83-godišnji Warren Buffett, govorio je za CNBC o trenutnom stanju gospodarstva.

U razgovoru se osvrnuo i na bitcoin, odnosno veliku pozornost koju ova virtualna valuta trenutno dobiva. U svojoj je preporuci bio vrlo jasan: "Bježite dalje od njega!", rekao je.

Među ostalim famu oko bitcoina nazvao je iluzijom, no ne zbog nedavnih sigurnosnih propusta koji su doveli do pljački i propadanja burzi.

Razlog za Buffettovo nepovjerenje prema bitcoinu je činjenica da iza njega ne stoji nikakva realna vrijednost. On na virtualne valute gleda kao na sredstvo plaćanja, a ne kao na valutu. Smiješnim je nazvao uvjerenje da kriptovaluta ima neku svoju intrizičnu vrijednost.

"Čekovi su također sredstvo plaćanja, mislite li da i oni vrijede mnogo novca?", upitao je Buffett, koji je u prošloj godini bio težak oko 58,5 milijardi američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close