Fuad Kasumović

Vrijeme je da Bošnjaci budu ugroženi

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2015. u 07:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čović već godinama govori kako je hrvatski narod ugrožen. Smatram da trebamo malo sada mi Bošnjaci biti ugroženi i dobiti pozicije koje drže hrvatski kadrovi'', rekao je u intervjuu za Oslobođenje Fuad Kasumović, član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH i bivši zamjenik ministra financija BiH.

Kasumović je rekao kako je Razvojna banka FBiH izgubila integritet kod ljudi koji bi tražili kredite te da je od nje je napravljeno sve osim razvojne banke. Kaže kako banka ima vrlo loš imidž među gospodarstvenicima i da je ta banka financijski veoma slaba i mala.

''Nikad mi neće biti jasno, ali pretpostavljam da je to urađeno jer se netko nije mogao smijeniti radi stranačkih interesa, još dok je Džaferović (Ramiz, op.ur.) bio na čelu banke, pa je onda osnovana druga financijska institucija Federacije koja se zove OdRaz i koja otprilike ima istu količinu financijskih sredstava kao i Razvojna banka'', kaže Kasumović i dodaje da su tako napravljene dvije paralelne institucije.

''Vjerovatno da bi u jednoj sjedio Hrvat a u drugoj Bošnjak i da jedni rade za jedne, a drugi za druge interese. Ministrica financija FBiH je izjavila da su članovi uprave i UO banke uzimali sebi kredite od po 150.000 KM i normalna je stvar da ćemo, ako se to pokaže točnim, svima pisati kaznene prijave'', rekao je Kasumović u intervjuu naslovljenom Zaduživanje države su izmislili Dodik i Lagumdžija.

Kaže kako novi Nadzorni odbor Razvojne banke mora sve učiniti da te dvije institucije spoji.

''Znamo da imamo viška administracije, a na taj način ćemo dobiti jednu pristojnu banku. To će biti moj prvi prijedlog'', rekao je i dodao kako ovako imamo dvije sitne organizacije, koje ničemu ne služe.

Kopirati
Drag cursor here to close