Turistički potencijal

Vrgorac najavio gradnju velikog aerodroma

Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2017. u 11:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina stranih investitora koji predstavljaju grupu stranih ulagača traži mikrolokaciju na splitskom i dubrovačkom području, na kojoj bi se izgradila međunarodna zračna luka, a prije nekoliko mjeseci, s tim su ciljem posjetili i grad Vrgorac. Investicija je to, koja bi nadišla onu zračne luke u Splitu i Dubrovniku.

Takvu lokaciju, piše Slobodna Dalmacija, pronašli su u vrgoračkoj krajini, na potezu od sela Dragljana, preko Kozica do Rašćana. Točnije, to je pregledna kotlina nadomak Parka prirode Biokovo i južno od autoceste.

Obilazak investitora potvrdio je Slobodnoj gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić (Nezavisna lista mladih/Most), koji je istaknuo da su nakon inicijalnog posjeta, investitori nakon desetak dana došli opet na isto područje, pojačani timom geodeta. Nakon što su potonji pročešljali teren, utvrđeno je da je čitavo zemljište u potpunosti u državnom vlasništvu.

Investitori su u međuvremenu i treći put posjetili isti teren, u još brojnijoj ekipi te time nagovijestili ozbiljnost prema toj investiciji. Pranić ističe kako je na njemu i Gradu Vrgorcu da Splitsko-dalmatinskoj županiji pošalje dopis u kojem bi se zatražilo da navedeno područje dobije zvjezdicu koja omogućava izgradnju međunarodnog aerodroma. Prvi neslužbeni razgovori na toj relaciji, kaže Pranić, već su obavljeni.

Naravno, to nije tako jednostavno i aerodrom neće niknuti preko noći", rekao je Pranić i dodao da će lokalne vlasti učiniti sve u njihovoj moći da se pripremi teren za ulagače. Naglašava da aerodrom u Vrgorcu neće biti izgrađen još nekoliko godina, ali da bi se taj projekt u skorijoj budućnosti mogao realizirati.

"Izgradnjom aerodroma svakako bi se podigao turistički potencijal cjelokupne Dalmacije, otoka, makarskog primorja i naše vrgoračke krajine na 'entu' potenciju, a Vrgorac bi postao prometno središte Dalmacije", ističe Pranić i dodaje da bi taj aerodrom bio veći od onog u Splitu i Dubrovniku.

Kopirati
Drag cursor here to close