Konačno sportski teren

'Vojničko' igralište više neće biti ruglo: Pomozite studentima u obnovi

Gospodarstvo / Flash | 20. 04. 2016. u 14:37 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski zbor sveučilišta u Mostaru, pokrenuo je hvale vrijedan projekt obnove sportskog igrališta poznatog kao 'Vojničko' u kampusu Sveučilišta u Mostaru.

Igralište je već godinama u jako lošem stanju, a studenti i građani ga i dalje koriste za rekreaciju, jer nemaju druge uređene sportske staze.

''Prije izbora za Studentski zbor u svom programu sam iznijela kako želim rekonstruirati Vojničko, kada sam izabrana, saziv Zbora je bio oduševljen idejom i uskoro smo pristupili radu na projektu. Prvenstveno smo mislili postaviti rasvjetu, očistiti teren na kojem se nalazi otpad i dijelovi stakla, te 'presvući' terene, no stručnjaci s Građevinskog fakulteta su nas savjetovali da Vojničko rekonstruiramo 'kako treba''', rekla je u razgovoru za Bljesak.info Janja Marušić predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Vrijednost projekta 140.000 KM

Marušić je objasnila, kako bi se samim 'presvlačenjem', odnosno betoniranjem terena uskoro pojavili problemi, te bi igralište poplavilo odmah nakon prve kiše.

''Zahvaljujem se Građevinskom fakultetu na čelu s dekanom Ivanom Lovrićem, jer su on i asistent Čutura napisali cijeli projekt rekonstrukcije Vojničkog igrališta. Dakle radit će se sve, sve će biti očišćeno, postavit će se cijevi, instalacije za oborinske vode, novi beton, ostat će tereni za košarku i mali nogomet, obnovit će se staza za trčanje, kada projekt bude završen igralište će biti moderno i prilagođeno svim standardima'', kaže Marušić.

Vrijednost cijelog projekta je 140.000 KM, kaže Marušić, napominjući kako će Studentski zbor odvojiti dio iz svojih sredstava, rektorat i Sveučilište u Mostaru su dali obećanje kako će maksimalno potpomoći cijeli projekt, no s obzirom na obujam projekta, sve donacije i sponzori su dobro došli.

''Grad Mostar za sada rješava rasvjetu. Kontaktirali smo mjesnu zajednicu gdje ovo igralište spada lokacijski, grad sada besplatno sređuje rasvjetu, što je svakako njihova dužnost da se gradska pokrivaju rasvjetom, pa tako i ovo igralište'', kaže Marušić, objašnjavajući kako je SZ krajem mjeseca prosinca 2015. godine aplicirao na natječaj Grada Mostara za dodjelu grant sredstava, putem kojega su dobili 3700 KM početnog kapitala za rekonstrukciju igrališta, no s obzirom da je projekt proširen opet će se obratiti Gradu za pomoć.

Priključite se i pomozite

''Ovo je sada naša inicijativa, no mi smo na Sveučilištu samo prolaznici, mi ćemo otići, a Vojničko ostaje Sveučilištu, gradu Mostaru i građanima. Ovo bi mogao biti lijep centar za studente i građane gdje bi se mogli okupljati i baviti rekreacijom, a Studentski zbor igralište bi mogao iskoristiti za organiziranje koncerata i sportskih turnira'', kaže Marušić.

Studentski zbor poziva sve koji prepoznaju važnost ovog projekta, za studente i za građane Mostara da se u bilo kojem trenutku priključe i pomognu u realiziranju ovog zajedničkog projekta.

''Sada jedino svijetli Konzum znak koji obasjava ulaz na igralište. Igralište izgleda loše i zapušteno, ono je ruglo grada. Mi kao Studentski zbor osjetili smo se najpozvanije da reagiramo na to, jer bilo je vrijeme da se otvori ovo pitanje prema gradu, vlasima i nadležnima i ovim putem pozivam sve da se na bilo koji način priključe, bilo sponzorstvom, donacijama… Jer ovo je vrlo značajan projekt ne samo za studente već i za cijeli Mostar'', zaključila je Marušić.

Obzirom da Mostar oskudijeva sportskim igralištima, a nema ni sportsku dvoranu, ovaj hvale vrijedan projekt mostarskih studenata će zasigurno doprinijeti razvoju sporta u našem gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close