Dug od tri milijuna maraka

Vlada ŽZH imenovala novi Nadzorni odbor Rudnika boksita Široki Brijeg

Prvo je razriješen postojeći Nadzorni odbor u kojem su sjedili Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh, a zatim su imenovani novi članovi: Marijana Šimić, Miljenko Soldo i Drago Galić.
Gospodarstvo / Flash | 12. 04. 2024. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, na 34. sjednici održanoj u četvrtak u Širokom Brijegu, imenovala je novi Nadzorni odbor Rudnika boksita Široki Brijeg.

Prvo je razriješen postojeći Nadzorni odbor u kojem su sjedili Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh, a zatim su imenovani novi članovi: Marijana Šimić, Miljenko Soldo i Drago Galić.

Rudnik boksita u Širokom Brijegu ne radi još od početka godine, a 37 radnika ostalo je bez posla.

Podsjetimo, zbog duga od tri milijuna maraka, Rudnicima Boksita Široki Brijeg prijeti stečaj. Članovi Upravnog i Nadzornog odbora su dali ostavke, a radnici su završili na Zavodu za zapošljavanje.

Poduzeće Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg negativno posluje već godinama. Međutim nitko ništa nije tradio na tome da to spriječi, što je dovelo ovo poduzeće pred sami stečaj.

Iz opozicije u Vladi Zapadnohercegovačke županije isključivog krivca za ovakvo stanje u tvrtki vide u prethodnoj upravi na čelu sa Stankom Ljubićem, koji je, tvrde, trenutno u Hrvatskoj, javlja BHRT. Odgovornim smatraju i ministra gospodarstva u ZHŽ Darija Sesara, koji je prije nekoliko mjeseci izjavio da će nova uprava riješiti probleme. 

Video: Rudnicima Boksita Široki Brijeg prijeti stečaj
Kopirati
Drag cursor here to close