HBŽ

Vlada utvrdila Prijedlog zakona o vodama

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2015. u 14:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici u Livnu utvrdila je Prijedlog zakona o vodama HBŽ-a, a konačnu odluku o navedenom prijedlogu donijet će zastupnici županijske Skupštine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na sjednici je donijeta Odluka o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz Proračuna HBŽ-a za sufinanciranje projekata ekoloških udruga za 2015. godinu. U tu svrhu bit će izdvojeno 28.500 KM predviđenim u Proračunu Županije za tekuću godinu. Taj iznos nakon provedene procedure u Ministarstvu graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-a i danas donesene odluke je raspodijeljen na 29 ekoloških udruga s područja HBŽ-a.

Vlada je donijela i Odluku o prihvaćanju Konačnog Izviješća i Prijedloga mjera za realizaciju preporuka Ureda za reviziju Federacije Bosne i Hercegovine o izvršenoj reviziji financijskih izvješća Proračuna HBŽ-a za 2014. godinu.

Nakon usvojenog izvješća o provedenom postupku Povjerenstva za provedbu izbora člana Upravnog vijeća Federalnog zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH u ime HBŽ-a i preporuke s rang listom kandidata Vlada je predložila za člana Upravnog vijeća toga zavoda iz HBŽ-a dr. Darka Čondrića, specijalistu radiologije iz Livna.

Donijeto je rješenje o razrješenju Ive Kurtovića iz Livna člana Školskog odbora Srednje ekonomske škole Livno koji je imenovan u ime roditelja učenika škole zbog stalnog preseljenja.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o radu Povjerenstva za stručni ispit koordinatora za zaštitu na radu i doneseno rješenje o pravu na naknadu, naknadi i visini naknade.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju naknade ispitnom Povjerenstvu za polaganje ispita za vozača motornih vozila za mjesece srpanj, kolovoz i rujan tekuće godine, a usvojeno je i Izvješće o radu Povjerenstva za stručni ispit zdravstvenih djelatnika, medicinske srednje stručne spreme i Rješenja za isplatu naknade za rad.

Na sjednici Vlada je razmatrala Izvješće o stanju javnog reda i mira, sigurnosti prometa na cestama i kriminaliteta na području MUP-a HBŽ-a za prvih devet mjeseci 2015. godine. Izvješće je primljeno na znanje.

Prema Izvješću stanje u toj oblasti na području HBŽ-a je zadovoljavajuće i ova županija spada u sam vrh po sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Iz Tekuće pričuve Službi za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a za nabavu opreme na temelju danas donesene Odluke odobreno je 1.625,92 KM, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close