Prodaja imovine

Vlada odlučila: Prodaje se imovina Energoinvesta, FDS i Agrokomerca u inozemstvu

Gospodarstvo / Flash | 02. 07. 2014. u 22:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je na sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na odluke Nadzornog odbora gospodarskog društva 'Energoinvest' d.d. Sarajevo za pokretanje aktivnosti za prodaju nekretnina kroz postupak male privatizacije.

Ovom odlukom daje se suglasnost na odluke NO ovog gospodarskog društva od 9.5.2014. godine o pokretanju aktivnosti prodaje nekretnina u Republici Hrvatskoj (benzinskih crpki i poslovnih prostora) i u Beogradu Republika Srbija (poslovnog prostora).

Procjenu vrijednosti nekretnina koje se nalaze u Republici Hrvatskoj izvršila je procjeniteljska kuća PBZ Nekretnine d.o.o. Zagreb u iznosu od 6.604.000 eura, dok će procjenu poslovnog prostora u Beogradu utvrditi ovlašteni procjenitelj u Republici Srbiji.

Kuporodajna cijena ovog poslovnog prostora ne može biti manja od procijenjene vrijednosti. Prema navodima Uprave društva ove nekretnine ne predstavljaju osnovni biznis društva i društvo od njih nema prihoda, a njihovo održavanje stvara trošak.

Istovremeno, Federalna vlada je dala suglasnosti Agenciji za privatizaciju u FBiH da izvrši prodaju imovine iz pasivnog podbilansa gospodarskog društva 'Fabrika duhana Sarajevo' d.d. Sarajevo za 11 nekretnina koje se nalaze u Republici Srbiji, Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.

Također, Vlada FBiH je donijela četiri odluke o davanju suglasnosti za prodaju četiri poslovna prostora gospodarskog društva 'Agrokomerc' d.d. Velika Kladuša u Karlovcu u Republici Hrvatskoj. Ovim odlukama daje se suglasnost Agenciji za privatizaciju u Federaciji BiH da izvrši prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu ovog gospodarskog društva, a koja se nalazi u RH, priopćeno je iz Službe za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close