Nema trošenja

Vlada odlazi i sindikatima obećaje uštede

Gospodarstvo / Flash | 04. 12. 2014. u 21:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada na sjednici u četvrtak dala je suglasnost na Sporazum između njezinog i pregovaračkog tima Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, koji je zaključen 3. prosinca ove godine.

U Sporazumu je navedeno da je razmotrena mogućnost povećanja osnovice za obračun plaća (povrat na 330 KM), ali je zaključeno kako razina prihoda koji se ostvaruje to ne omogućava, a partneri će nakon prvog kvartala 2015. godine ponovo razmotriti ovu mogućnost.

Za prvi kvartal 2015. godine utvrđena je akontativna osnovica za obračun plaća u visini od 315 KM, a, kako je priopćeno, Vlada Federacije BiH će donijeti izmjene Uredbe o naknadama koje nemaju karakter plaća.

Također, kako je navedeno u Sporazumu, Federalna vlada će nastaviti s uštedama po svim stavkama rashoda proračunu FBiH.

Dogovoreno je da Povjerenstvo za reviziju proračunskih korisnika u FBiH nastavi s radom i utvrdi uštede za 2015. godinu, a na osnovu zaključka Vlade FBiH od 19. studenog 2011. godine.

Utvrđeno je da broj zaposlenika koji primaju plaće iz proračuna FBiH ne bude povećavan u 2015. godini i da ostane na razini 2014. godine, s izuzetkom onih koji su već planirani u proračunu FBiH za 2015. godinu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close