Vlada HBŽ

Vlada izdvojila financijsku pomoć za Mateu Janković

Gospodarstvo / Flash | 04. 02. 2016. u 17:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na danas održanoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije donesena je i Odluka o uključivanju Vlade u akciji financijske pomoći za teško oboljelu Mateu Janković iz Livna. Vlada je donijela Odluku o izdvajanju šest tisuća KM pomoći za liječenje oboljele Matee.

Također, Vlada Hercegbosanske županije je na današnjoj sjednici ocijenila kako je Uprava za ceste Hercegbosanske županije kreditna sredstva u iznosu od 5.000.000,00 KM kvalitetno realizirala na području Županije.

Manji iznos sredstava u livanjskoj i općini Drvar nije implementiran. Vlada je donijela Zaključak u kojem se daje rok općinama Livno i Drvar da do 29. veljače 2016. godine dogovore s Upravom za ceste Hercegbosanske županije implementaciju preostalih (neutrošenih) kreditnih sredstava.

Na današnjoj sjednici razmatran je i zahtjev Livanjske općine u kojem se tražila prekategorizacija nekih lokalnih cesta u regionalne ceste. U analizi i raspravi rečeno je da prekategorizaciju cesta radi Vlada Federacije BiH i njeno Ministarstvo prometa i komunikacija uz suglasnost Vlade županije. Nakon opsežne rasprave doneseni su zaključci kojima se prihvaća zahtjev općine Livno za prekategorizaciju lokalnih cesta Podhum – Podgradina, Lusnić – Lištani i Smričani – Tušnica u regionalne ceste.

Ovim se zadužuje Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije da sa Zaključkom upozna Vladu Federacije BiH s ciljem pokretanja postupka prekategorizacije te se isto tako zadužuje Ministarstvo gospodarstva da formira Povjerenstvo za reviziju Odluke o kategorizaciji cesta Vlade Federacije BiH u dijelu koji se odnosi na ceste Hercegbosanske županije sa zadaćom da se uzmu u obzir planirane ceste Prometno-prostornom studijom i Prostornim planom Hercegbosanske županije.

Vlada je razmatrala Informaciju o stanju kadrovskih potencijala državne službe Hercegbosanske županije u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine.

Tijekom sjednice dana je suglasnost na Financijski plan županijskog Zavoda za upošljavanje u 2016. godini. Taj plan će biti upućen u Skupštinsku proceduru Hercegbosanske županije. Ukupni planirani prihodi županijskog Zavoda za upošljavanje u tekućoj godini iznose 4.029.500,00 KM koliko iznose i ukupni rashodi.

Donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava za potporu neprofitnoj organizaciji Agenciji za privatizaciju za prva tri mjeseca ove godine. Prema toj Odluci koju je pripremilo Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije županijskoj Agenciji za privatizaciju bit će osigurano za spomenuto razdoblje 56.250,00 KM.

Na prijedlog ministra gospodarstva u Vladi Hercegbosanske županije Aleksandra Štrpca donijeta je Odluka o imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora JP Rudnici ugljena "Tušnica"d.o.o Livno. U privremeni Nadzorni odbor na razdoblje od tri mjeseca imenovani su Ivan Jozić, predsjednik i članovi Tomislav Pervan, Sabahudin Ćupo, Zdravko Omazić i Jozo Knez.

Vlada je usvojila Izvješće Policijskog odbora za policijske službenike Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.

Donijeta je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava za sudjelovanje u Akciji "Srcem za banku koštane srži" u Bosni i Hercegovini. Za tu namjenu bit će izdvojeno tri tisuće KM. Isti iznos na temelju donijete Odluke bit će izdvojen i Filipu Mihaljeviću iz Livna za iznimno postignuti rezultat u športu. On se kvalificirao u veoma oštroj konkurenciji na Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Rio de Janeiru.

Kopirati
Drag cursor here to close