EU novac

Vlada HNŽ-a traži pomoć u obuci kadrova koji će raditi na europskim projektima

Gospodarstvo / Flash | 08. 04. 2016. u 14:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg razgovarao je danas u Mostaru sa zastupnicom Europskog parlamenta Ivanom Maletić, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Herceg je u razgovoru potvrdio neupitno opredjeljenje Vlade za europski put koje je jasno iskazano kako kroz Akcijski plan za provedbu Reformske agende tako i kroz ostale programske dokumente Vlade.

''Uz donošenje razvojnih dokumenata koji će služiti i kao programska podloga za korištenje fondova EU, Vlada planira jačanje institucionalnih kapaciteta te stvaranje uvjeta za kvalitetno apliciranje projekata i korištenje sredstava iz IPA fondova. Za nas su EU projekti od velikog značaja, ne samo u smislu osiguravanja sredstava iz predpristupnih fondova, nego i zbog mogućnosti razmjene informacija i iskustava, zajedničkog djelovanja i identificiranja mogućnosti za zajedničku suradnju i razvoj'' kazao je predsjednik Herceg.

Također, s obzirom da su postupci za apliciranje, ali i implementiranje projekata, vrlo komplicirani, zamolio je zastupnicu Maletić da iskustvom i znanjem iz te oblasti pomogne educiranje kadrova koji će, u ime HNŽ-a, raditi na europskim projektima.

Zastupnica Maletić upoznala je predsjednika Hercega o tomu kako je održala predavanje studentima Filozofskog fakulteta "Politika za mlade i mogućnosti financiranja projekata mladih iz EU sredstava", te kako će danas u Mostaru održati predavanje "EU projekti od ideje do realiziranja" i predstaviti knjigu istoimenog naziva.

U knjizi su, kako je istaknula, temeljito obrađeni svi aspekti EU fondova, operativni programi i predstavljene aktivnosti i vrste ulaganja prihvatljive za financiranje. Dodala je i to kako vjeruje da će knjiga biti od koristi i konkretne pomoći predlagateljima projekata, odnosno krajnjim korisnicima novca na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj razini, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close