kako neki mediji tvrde

Vlada HBŽ: Rodilje godišnje dobivaju 1.500 KM po djetetu, a ne 100 KM

Gospodarstvo / Flash | 17. 02. 2016. u 12:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom medijskih informacija kako neuposlene rodilje u Hercegbosanskoj županiji primaju 100 KM jednokratne pomoći, Vlada Hercegbosanske županije oglasila se priopćenjem za javnost u kojem ističu da neuposlene rodilje u toj županiji primaju 100 KM mjesečne naknade po rođenom djetetu te da imaju pravo na jednokratnu naknadu od 300 KM.

"Dakle, to je godišnje po djetetu ukupno 1 500 KM. U 2015. godini na temelju 2 526 uplata ukupno je neuposlenim rodiljama na području Hercegbosanske županije isplaćeno 322 600 KM", navode iz Vlade HBŽ-a.

Dodaju kako se cjelokupne naknade isplaćuju kontinuirano te da se po tome Hercegbosanska županija nalazi se u vrhu Federacije BiH.

"Veliku socijalnu osjetljivost Vlade Hercegbosanske županije, kao pozitivan primjer, istaknuli su i predstavnici Centra civilnih inicijativa", navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, u FBiH je kreće kampanja (NE) Diskriminacija porodilja, koja ima za cilj koja želi ukinuti neujednačene porodiljne naknade te osnovati obiteljski fond iz kojeg će se vršiti isplata porodiljskih naknada.

Više o temi porodilja u HNŽ-u pročitajte ovdje.

Porazni podaci stižu iz HNŽ-a koja je jedina u županija u FBiH koja nema Zakon zaštiti obitelji s djecom.

Kopirati
Drag cursor here to close