Za 2017. godinu

Vlada HBŽ-a usvojila program rada: Fokus na financijsku stabilnost

Gospodarstvo / Flash | 21. 03. 2017. u 14:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je Program rada Vlade HBŽ-a za 2017. godinu, koji predviđa fokusiranje aktivnosti na postizanje financijske stabilnosti županije, poticanje razvoja poduzetništva u oblasti malih i srednjih poduzeća te investiranje u energetski sektor.

Vlada HBŽ-a, također, planira razvijati vodoprivrednu infrastrukturu, povećati razinu primarne poljoprivredne proizvodnje, zaštiti državne i privatne šume i šumsko zemljište, nastaviti reformske promjena u obrazovanju, kao i raditi na stvaranju uvjeta za snažniji i stabilniji gospodarski razvoj Županije kako bi se ublažile posljedice gospodarske krize i osigurali uvjeta za funkcionalniji sustav zdravstvene zaštite građana, priopćeno je iz županijske Vlade.

Nakon što je Program rada usvojila Vlada HBŽ-a, taj dokument bit će upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada HBŽ-a razmatrala je i usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine, koji će također biti upućen u skupštinsku proceduru.

U 2016. godinu ostvareni su prihodi i primitci u iznosu od 67,87 milijuna maraka, što je 89,5 posto izvršenja u odnosu na planirano. U odnosu na godinu 2015. prihodi i primitci su viši za 6,1 posto.

Kada su u pitanju rashodi i izdatci u 2016. godini oni su iznosili 64,55 milijuna mraka, što je u odnosu na planirani proračun izvršenje od 85 posto.

Vlada HBŽ-a usvojila je Odluku kojom se ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić opunomoćuje za pregovaranje o kolektivnom ugovoru o pravima i obvezama poslodavaca i uposlenika – doktora medicine i doktora stomatologije, u području zdravstva na teritoriju Federacije BiH za potpisivanje zapisnika, bez mogućnosti da u ime Hercegbosanske županije izvrši bilo kakvo konačno dogovaranje ili potpisivanje bilo kakvog dokumenta koji je u vezi s predmetnim usuglašavanjem, dok se prethodno o istom pozitivno ne izjasni Vlada HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close